Agenda
Set
21
Ds
2019
Conferència El sòl i la seva fertilitat: la importància en els sistemes agraris.
Set 21 @ 12:00 – 13:00

El sòl no és un substrat inert sinó una entitat viva, un ecosistema que conté una gran varietat d’espècies animals i vegetals que compleixen multitud de funcions. De la salut i la fertilitat dels sòls en depèn la salut dels conreus i la disponibilitat per a les plantes de l’aigua i els nutrients que necessiten per desenvolupar-se de forma adequada.

En aquesta conferència, Neus Vinyals donarà a conèixer la importància de tenir cura del sòl, els mètodes de diagnosi de l’estat de la fertilitat dels sòls i transferir tècniques de maneig agrari orientades a promoure la conservació i la millora de la fertilitat.

Oct
23
Dc
2019
Presentació del llibre: Més pagesos i pageses del Prat
Oct 23 @ 19:00 – 20:00

Un viatge en el temps on es vol ampliar la memòria històrica d’un món que fins fa pocs anys era el rebost de Barcelona i de bona part d’Europa.

Evolució dels mercats a les grans indústries agroalimentàries a través de la mirada dels propis pagesos, que mica a mica han vist minbar les seves competències.

Actualment, existeix una revifalla del mercat de pagès, tot i que insuficient com per mantenir una economia sostenible recolzada en l’agricultura.

Nov
9
Ds
2019
Taller de batuts, gaspatxos i cremes vegetals per a la tardor.
Nov 9 @ 12:00 – 13:00

Et ve de gust refrescar-te, menjar lleuger i sa?

Vine i no deixis escapar l’oportunitat.

A la tardor, comencem a alternar dies de calor amb dies més frescos. I el nostre cos s’ha de preparar per als mesos freds de l’hivern i defensar-nos de les infeccions que podem patir (refredats, grip, gastroenteritis…).

Encara ens venen de gust els batuts, gaspatxos i cremes però els aliments de tardor, canvien respecte a l’estiu. Si voleu alternatives al gaspatxo de tomàquet o a la crema de carbassó, en aquest taller us donarem idees senzilles, ràpides i gustoses per no avorrir-nos.

Els aliments serà ecològics, de proximitat i de temporada.

Des
21
Ds
2019
Taller d’Alimentació antioxidant. @ Carrer Major, núm. 8
Des 21 @ 12:00 – 13:30

Estan de moda les dietes “detox” i “antioxidants” però sabem de què ens estan
parlant ? Realment quins efectes tenen ? Ens ajuden a perdre pes ? Tenen altres
funcions ? Els detractors diuen que el cos ja té els mecanismes per eliminar tòxics
sense fer res d’especial. Els defensors apunten que tal i com vivim, el cos necessita
aquestes ajudes de tant en tant. Mercè Homar us parlarà de tots aquests temes i intentarem que en traieu les vostres pròpies conclusions.